В Євразійському союзі не отримали відповіді від ЄС на пропозиції співпраці

Вівторок, 8 грудня 2015, 08:16

Євразійська економічна комісія (ЄЕК) поки не отримала від Єврокомісії будь-якої відповіді на пропозицію, направлену в серпні, про співпрацю між Євразійським економічним союзом (ЄАЕС) та ЄС.

Про це заявив керівник департаменту розвитку інтеграції ЄЕК Віктор Спаський, передає "РИА Новости".

"У серпні ми направили лист від нашої комісії президенту Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру з пропозицією розпочати процес кооперації в різних сферах. Наприклад, в галузі технічних регламентів. Але ми не отримали поки якоїсь відповіді", — сказав він в кулуарах конференції Doing Business with Eurasian Union

Він наголосив, що такий діалог необхідний обом сторонам, оскільки його відсутність ускладнює процес співробітництва європейського і євразійського бізнесу.

Наприклад, є низка проектів, зокрема, у сфері фармакології, які можуть стикнутися з труднощами в запуску на території ЄАЕС через затримку в переговорах.

"Тому ми сподіваємося отримати відповідь як можна швидше", — сказав він.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер написав листа президенту РФ Володимиру Путіну, пропонуючи більш тісні торговельні зв’язки між ЄС і Євразійським економічним союзом у разі дотримання перемир’я в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.