Наступного тижня Керрі прилетить до Москви для зустрічі з Путіним – ЗМІ

Середа, 9 грудня 2015, 12:14

Держсекретар США Джон Керрі повідомив, що наступного тижня він прибуде з візитом до Москви для обговорення питання України та ситуації в Сирії з вищим керівництвом країни.

Як повідомляє Reuters, про це він розповів у кулуарах міжнародної конференції ООН з питань клімату (СОР21).

"Я поїду до Москви за тиждень і зустрінусь з ним (Путіним) і з Лавровим щодо питання Сирії та проблеми України", - сказав Керрі.

Він також зазначив, що спробує переконати Росію в тому, що політичне вирішення сирійської проблеми є спільним інтересом РФ і США.

"Якщо ми зможемо об'єднати зусилля і зрозуміти, що збереження цілісності Сирії вигідне всім і має бути знайдене політичне вирішення конфлікту… то це буде величезна перемога. Для цього я туди і їду", – додав Керрі.

Ця зустріч у Москві відбудеться напередодні запланованих на 18 грудня переговорів щодо політичного врегулювання сирійської проблеми, які мають відбутися у Нью-Йорку.

Відзначимо, що країни, які долучилися до вирішення проблеми в Сирії, серед яких є Саудівська Аравія, Іран та Туреччина, планують примусити Башара Асада та опозицію сісти за стіл переговорів з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія у вівторок вперше завдала удари по Сирії з підводного човна, дислокованого в Середземному морі. РФ заздалегідь попередила про свої наміри.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: