Ісламісти у Сирії завербували вже понад 30 тис. іноземців – ЗМІ

Вівторок, 8 грудня 2015, 17:27

До лав різноманітних ісламістських угруповувань у Сирії вже стало більше 31 тис. громадян іноземних громадян.

Про це пише Reuters з посиланням на дані колишнього офіцера британської розвідки Річарда Барретта.

Як стверджує Барретт, нині провідний світовий експерт з тероризму, Сирія стала глобальним інкубатором для нового покоління бойовиків різноманітних ісламістських угруповань з іноземних держав.

Їхня кількість, за його інформацією, збільшилась до 31 тис. протягом останніх 18 місяців.

"Більшість з цих громадян іноземних держав переходять до ІДІЛ. "Ісламська держава" досягла такого успіху, про який не могли і мріяти інші терористичні організації, такі як "Аль-Каїда", - говорить Барретт.

Він також відзначив, що протягом останніх 18 місяців, кількість інозмеців, які воюють у Сирії на боці ісламістів, подвоїлась.

Барретт стверджує, що зараз на боці ісламістві воює не менше 31 тис. іноземців, в той час, як у червні 2014 року їх було не більше 12 тисяч.

Він також повідомив, що бойовики залучили бійців з 86 різних країн – від Норвегії до Узбекистану, більше всього - з Близького Сходу, Північної Африки та колишнього Радянського Союзу.

При цьому, за даними розвідника, близько 6000 бійців потрапило в Сирію з Тунісу, 2500 – з Саудівської Аравії і 2400 з Росії.

З країн ЄС протягом останніх півтора року прибуло приблизно 5000 "новобранців", при цьому близько 3700 приїхало з чотирьох країн - Франції, Великобританії, Німеччини та Бельгії.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося про затримання вербувальників ІДІЛ в Румунії та Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: