Поліція Німеччини тримає під наглядом понад 400 потенційних ісламістів

П'ятниця, 15 січня 2016, 16:15

Кількість потенційних ісламістів, які повернулися до Німеччини із Сирії та Іраку, зростає. Понад 400 осіб перебувають у полі зору правоохоронних органів.

Про це заявив начальник федерального управління кримінальної поліції Гольгер Мюнх, повідомляє Deutsche Welle.

За його словами, кількість тих, хто покидає Німеччину та їде до Сирії та Іраку воювати на боці терористичного угрупування "Ісламська держава", знижується. "Хвиля тих, хто виїжджає, стає слабшою", - зазначив він.

За словами начальника поліції, правоохоронні органи на сьогодні знають про 780 радикалів, які вирушили на Близький Схід. При цьому, зазначає Мюнх, не всі з них мають намір брати участь у бойових діях - майже третина повертається назад.

"Ми маємо дуже чітко простежити, хто з них розчарований, можливо дехто, хто вже не становить загрози, і хто залишається проблемою", - сказав він.

За його словами, на сьогодні правоохоронці нараховують "понад 400 осіб, що становлять загрозу, і яких ми маємо тримати у полі зору".

Водночас він наголосив, що теракт у Стамбулі, внаслідок якого загинуло 10 німецьких туристів, не є свідченням того, що терористична загроза в ФРН зросла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.