Мігрантів у Німеччині зобов'яжуть отримувати "паспорт біженця"

П'ятниця, 15 січня 2016, 09:56

Мігранти, які шукають у Німеччині політичного притулку, повинні будуть отримувати так зване посвідчення біженця.

Відповідний закон, підготовлений міністерством внутрішніх справ, Бундестаг схвалив у четвер, передає Deutsche Welle.

Претенденти на отримання статусу біженця будуть отримувати посвідчення при першому контакті з німецькими властями. Мігранти, що вже знаходяться в Німеччині, почнуть отримувати його з кінця лютого поточного року.

В документі будуть вказані ім'я, дата і місце народження, громадянство, стать, зріст, колір очей, стан здоров'я, освіта, професія і віросповідання. Документ буде містити фото і відбитки пальців.

Всі дані будуть внесені в спеціально створену для цього центральну базу даних, доступ до якої матимуть всі зацікавлені відомства, включаючи поліцію.

Введенням цього посвідчення федеральний уряд розраховує вирішити відразу кілька проблем. Так, повинні бути передбачені випадки, в яких мігранти реєструються багаторазово в декількох містах під різними іменами. Відомості про освіту і професійні навички полегшать відомству з праці пошук роботи для мігрантів.

Крім того, у федеральному відомстві з міграції сподіваються, що новий документ полегшить розподіл біженців за населеними пунктами в Німеччині. У посвідченні буде вказано місто чи село, в якому мігрант повинен проживати.

Проте багато хто, особливо розміщені в сільській місцевості, не дотримуються цього правила і перебираються у великі міста.

Нагадаємо, раніше віце-канцлер країни Зігмар Габріель заявив, що Німеччина в майбутньому має чітко визначати місце проживання як для шукачів притулку, так і для мігрантів, які вже отримали статус біженця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.