Німеччина продовжить прикордонний контроль на невизначений термін

Четвер, 21 січня 2016, 08:18

Введений Німеччиною у вересні прикордонний контроль, термін дії якого мав закінчитися в лютому, буде продовжений на невизначений термін.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр в ефірі радіо MDR Info, повідомляє Deutsche Welle.

На питання журналіста про те, чи буде продовжена перевірка на кордонах, міністр відповів ствердно, уточнивши, що не може сказати, коли контроль зможе бути скасований.

Глава німецького МВС зазначив, що вже протягом кількох тижнів вдається реєструвати всіх біженців, які прибувають в країну.

"Розподіл (всередині Німеччини. - Ред.) без реєстрації більше не відбувається. Ми також не пропускаємо людей, які не мають при собі дійсних в'їзних документів і не збираються подавати у ФРН прохання про притулок", - продовжив де Мезьєр.

13 вересня МВС Німеччини тимчасово скасував дію Шенгенської угоди, ввівши прикордонний контроль. Ця міра стала реакцією на великий потік біженців, які прибувають в країну через кордон з Австрією, тому основною метою було проведення перевірок на німецько-австрійському кордоні. Пізніше контроль був подовжений спочатку до 13 листопада, а потім до 13 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.