Німеччина підтримала створення прикордонних сил ЄС

Вівторок, 15 грудня 2015, 20:51

Уряд Німеччина виступив з підтримкою планів Єврокомісії щодо створення на базі нинішнього агентства прикордонного співробітництва Frontex нової наднаціональної загальноєвропейської служби з охорони зовнішніх кордонів і берегової охорони.

Про це йдеться в заяві німецького МЗС, опублікованій на сайті відомства.  

"Шенген - це одне з найбільших досягнень Європейського Союзу, яке безпосередньо відчуває кожен з нас. Ми не маємо права ризикувати ним" – цитує прес-служба слова міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра.  

"В той же час ми не можемо допускати ситуації, коли ми не контролюємо тих, хто в'їжджає на територію ЄС. Тому ми повинні забезпечити контроль зовнішніх кордонів Євросоюзу", - підкреслює Штайнмаєр.

Він також зазначив що встановлення такого контролю можливе лише "тільки на загальноєвропейському рівні, лише в тому випадку, якщо Frontex стане повноцінним органом з охороні кордонів, що володіє необхідними ресурсами".

"Пропозиції Єврокомісії щодо перетворення агентства в загальноєвропейську службу по охороні зовнішніх кордонів і берегової охорони заслуговують нашої повної підтримки", - зазначив глава МЗС ФРН. "Frontex, насамперед, повинен незалежно діяти за тими напрямами, де країни-члени ЄС не виконують свої зобов'язання", - додав він.

Раніше повідомлялося, що ЄС збирається представити у вівторок спірні пропозиції щодо нового агентства прикордонної і берегової охорони з повноваженнями втручатися у події навіть тоді, коли приймаюча країна не погодиться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: