Місія ЄС створить нову структуру для реформування української поліції

Вівторок, 26 січня 2016, 17:46

Консультативна місія ЄС (КМЄС) разом з міжнародними партнерами створять нову структуру для прискорення реформування української поліції.

Про це "Європейській правді" повідомили в прес-службі КМЄС.

"Представники організацій-донорів з Європейського Союзу, Сполучених Штатів, Канади та ОБСЄ зустрілися сьогодні в штаб – квартирі Консультативної місії ЄС у Києві, де Хатія Деканоідзе, голова Національної поліції України, оголосила про створення нової структури, яка призначена надавати допомогу в реформуванні Національної поліції", - йдеться у повідомленні.

Формат "робочих груп" - концепція розроблена Консультативною місією та міжнародними партнерами - є важливим кроком для Національної поліції України, який сприятиме реалізації ключових реформ у чотирьох основних напрямках: залучення громади до охорони громадського порядку, кримінальні розслідування, відбір персоналу та громадський порядок.

У цьому форматі українські та міжнародні партнери розроблять стратегічне бачення реформи та підготують графік її впровадження. Вони невідкладно почнуть роботу у чотирьох робочих групах (які відповідатимуть чотирьом основним напрямкам реформи поліції) та звітуватимуть щотижня голові Національної поліції України.

Консультативна місія ЄС підтримуватиме Національну поліцію України шляхом надання стратегічних консультацій та буде залучена до розробки тренінгів та робочих планів.

Місія також надаватиме експертизу для проведення тренінгів у координації з Національною поліцією України та іншими донорами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.