Німеччина хоче працевлаштувати на Близькому Сході півмільйона сирійців-біженців

Середа, 27 січня 2016, 10:18

В уряді Німеччини пропонують створити до 500 000 робочих місць для того, щоб допомогти сирійським біженцям вижити в країнах Близького Сходу, куди вони втекли від громадянської війни у своїй країні.

Про це повідомив міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Герд Мюллер під час свого візиту до Йорданії, пише Associated Press.

"Німеччина збирається запропонувати розглянути цю ідею (працевлаштування біженців з Сирії - ред.) наступного тижня на щорічній конференції з надання допомоги Сирії у Лондоні", – відзначив Мюллер.

За його словами, план передбачає залучення сирійців та безробітних місцевих мешканців до розбудови інфраструктури.

"Це називається "готівка за роботу". Планується працевлаштувати сирійських біженців, а також безробітних йорданців ... у будівництві шкіл, інфраструктури", - сказав Мюллер.

За словами німецького міністра, ті, хто буде залучений до робіт, будуть отримувати близько 300 євро в місяць.

Німеччина планує виділити на такі проекти 200 млн євро з середини 2016 року, і пропонує іншим донорам Сирії зробити свої пропорційні внески.

Як відомо, на кордоні з Йорданією 17 000 осіб чекають на дозвіл заїхати в країну, серед них багато жінок і дітей. Деякі живуть місяцями у віддаленій пустельній місцевості без належного укриття, на тлі попереджень про погіршення становища.

Варто також додати, що Йорданія і Ліван самі страждають від високого рівня безробіття, тому не можуть працевлаштувати біженців на законних підставах.

Йорданські чиновники вже говорять про нові способи виходу із кризової ситуації, серед яких створення спеціальних економічних зон для залучення іноземних інвестицій, що потенційно може створити нові робочі місця, в тому числі для сирійських біженців.

Мюллер сказав, що він підтримує таку ідею і тому Німеччина підтримає різноманітні преференції для європейських інвестицій до Йорданії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: