Польському каналу TVP закидають поширення пропаганди

П'ятниця, 29 січня 2016, 19:17

Рада телерадіомовлення Польщі закидає службі новин телекомпанії TVP "однобокість та поширення пропаганди".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У заяві регулятора, поширеній у п'ятницю, TVP звинувачується, зокрема, у негативному висвітленні подій у Німеччині.

Експерти Ради перевірили передачі служби новин TVP і дійшли висновку, що в них порушуються принципи плюралізму та нейтральності.

Так, протягом одного дня з семи новин про Німеччину шість висвітлювали її з негативного боку, оскільки презентували думку "багатьох осіб з радикальних політичних кіл".

Для виходу з ситуації Рада запропонувала створення незалежного органу контролю "задля уникнення пропаганди, наближеної до позиції уряду".

Після зміни 12 січня головного програмного редактора суспільно-правового мовника TVP, редакційна політика телекомпанії змінилась у бік проурядової.

Представники правлячої партії "Право і справедливість", в свою чергу, заявляють, що суспільні мовники за попереднього уряду займались "пропагандою" на користь партії "Громадянська платформа".

Крім того, у п'ятницю про припинення співправці з польським суспільно-правовим мовником заявив французький телеканал Arte.

Причиною розриву співпраці культурний телеканал назвав ухвалений нещодавно у Польщі закон про засоби масової інформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.