Рада ОБСЄ схвалила продовження мандату моніторингової місії в Україні

Четвер, 18 лютого 2016, 20:56

На звернення України постійна Рада ОБСЄ схвалила рішення про продовження мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) в Україні на 12 місяців до 31 березня 2017 року.

Про це йдеться у коментарі МЗС щодо продовження мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, оприлюдненому на сайті відомства.

"МЗС підтримує спостережну діяльність СММ за виконанням пакету мінських домовленостей та вкотре закликає Російську Федерацію вжити всіх заходів для забезпечення безперешкодного доступу та свободи пересування спостерігачів місії в окремих районах Донецької та Луганської областей, включаючи всі ділянки українсько-російського державного кордону, що тимчасово не контролюється урядом України", – йдеться у повідомленні.

В МЗС також підкреслили, що Україна розглядає це рішення як підтвердження готовності держав-учасниць ОБСЄ і "надалі підтримувати нашу державу у протидії агресії Російської Федерації проти України".

Раніше про продовження мандату Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні на рік повідомило МЗС Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: