РФ на прохання США припинила бомбити окремі райони Сирії

П'ятниця, 19 лютого 2016, 08:55

Пентагон попросив Росію не атакувати райони на півночі Сирії з метою забезпечення безпеки діючих там американських сил спеціального призначення.

Про це заявив генерал-лейтенант Чарльз Браун, відповідальний за операції ВПС у складі Центрального командування збройних сил США, повідомляє "Голос Америки".

Зокрема, Москву попросили не завдавати "ударів по географічних зонах у Сирії в цілях забезпечення рівня безпеки" приблизно 50 американських спецназівців, які надають допомогу місцевим військовим у боротьбі з "Ісламською державою".

"Це резонний запит", – уточнив прес-секретар Пентагону Пітер Кук.

За його словами, Росія "поки виконує" це прохання. Генерал-лейтенант Браун додав, що Москва попросила антитерористичну коаліцію, очолювану США, утриматися від польотів у повітряних просторах над Сирією, де в рамках операції літають російські військові.

"Зазвичай ми там не літаємо", – сказав Браун, додавши, що це не становить проблему.

Прес-секретар Кук також розповів про прохання Росії не розголошувати деталі угоди про польоти всіх видів літальних апаратів, пілотованих і безпілотних, в небі над Сирією.

Подібний крок вказує на певний рівень співпраці, незважаючи на заяви військового відомства США про відсутність координації з Москвою.

США очолюють антитерористичну коаліцію проти бойовиків ІДІЛ в Іраку та Сирії від середини 2014 року.

У жовтні минулого року Сполучені Штати і Росія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо безпеки польотів у Сирії, спрямований виключно на запобігання зіткнень американських і російських літаків над Сирією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.