Правозахисники вимагають незалежного розслідування ударів по лікарні в Сирії

Четвер, 18 лютого 2016, 12:56

Правозахисна і гуманітарна організація "Лікарі без кордонів" вимагає проведення незалежного розслідування авіаударів по північносирійській лікарні, якою опікується організація.

Про це повідомляє Reuters.

За словами президента міжнародної організації Джан Лью, дані від персоналу, що вижив під час ударів по лікарні в провінції Ідліб, дають підстави думати, що до атаки причетні урядові війська Сирії і авіація Росії.

"Ми кажемо, що це можливо, оскільки не маємо жодних інших даних, крім свідчень нашого персоналу. Єдиною силою, що домінує в регіоні, є армія урядової коаліції", - сказала вона.

В організації також заявили, що на прохання персоналу лікарні не надавали її GPS-координати урядовим чи російським військовим.

Як повідомлялося, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що у понеділок в результаті ракетних обстрілів п'яти медичних установ та двох шкіл в Північній Сирії загинуло щонайменше 50 цивільних осіб, багато отримали поранення.

Зокрема, відомо, що ракети влучили у кілька шпиталів та школу. Наразі офіційної інформації про те, хто здійснив обстріли, немає.

Проте міжнародна правозахисна організація Amnesty International  покладає відповідальність за удари на російську авіацію і вже закликала РФ припинити бомбардування медичних установ у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.