У Норвегії хочуть прийняти закон, що дозволить відмовляти у в'їзді всім прохачам притулку

Вівторок, 23 лютого 2016, 16:29

Прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг пропонує прийняти зміни до законодавства, які б дозволили Норвегії відмовляти у в'їзді всім прохачам притулку, які прибувають безпосередньо з країн конфлікту.

Про це повідомляє The Local.

Солберг заявила, що законодавство буде застосовуватися тільки в надзвичайній ситуації і покликане захистити Норвегію від погіршення ситуації в Шенгенській зоні і можливого провалу шведської системи надання притулку.

Згідно з пропозиціями, шукачам притулку, що прибувають з Росії або інших північних країн будуть негайно відмовляти у в’їзді, якщо вони не приїхали безпосередньо з зони конфлікту.

Законодавство суперечить Конвенції ООН про біженців і тому зіткнулося з сильною критикою, але Солберг сказала, що його застосують тільки в умовах повного розвалу системи надання притулку Швеції, яка прийняла 163 тисячі прохачів притулку в 2015 році і очікує ще 100 тисячу цьому році.

"Це форс-мажорна пропозиція, яку ми будемо мати в тому випадку, якщо все зламається, наплив мігрантів триватиме, і всі врешті опинятимуться в Норвегії, тому що ми на краю Європи", - сказала Солберг.

Законодавство буде представлено в парламенті найближчим часом, і як очікується, отримає широку підтримку, адже Норвегія почала введення більш жорсткої міграційної політики.

У 2015 році близько 30 тисяч людей подали клопотання про надання притулку в Норвегії, країні з населенням 5,2 мільйона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: