Норвегія надасть Україні 40 млн крон гумдопомоги

Понеділок, 8 лютого 2016, 19:40

Норвегія надасть Україні 40 млн норвезьких крон (приблизно 4,6 млн доларів) в якості гуманітарної допомогу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на посольство Норвегії в Україні.

"Гуманітарна ситуація у деяких районах України залишається серйозною. П'ять мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги, зокрема близько 1,5 млн внутрішньо переміщених людей. Діти та літні люди особливо вразливі в умовах холодної української зими.

Тому Норвегія надасть 40 млн норвезьких крон як гуманітарну допомогу, щоб допомогти Україні в цій складній ситуації", - сказав держсекретар Міністерства закордонних справ Норвегії Туре Хаттрем.

Як повідомляється, 20 млн норвезьких крон будуть передані до норвезької Ради у справах біженців, яка вже займається гуманітарною діяльністю в східній Україні. Решта 20 млн крон буде розподілена між Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ), Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та організацією HALO Trust, що займається розмінуванням небезпечних районів.

У посольстві повідомили, що Туре Хаттрем відвідає Україну з 7 до 9 лютого і під час візиту обговорить конфлікт на сході країни, гуманітарну ситуацію і проведення реформ, які підтримує Норвегія. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.