Верховна Рада ухвалила закон про віртуальний реверс газу з Європи

Четвер, 4 лютого 2016, 18:09

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект, що дає змогу проводити взаємозалік транспортованого до Європи і з Європи природного газу без його фактичного переміщення.

За ухвалення законопроекту №3074 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу" проголосував 241 депутат, передає УНІАН.

Представляючи законопроект, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко", член Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Максим Курячий зазначив, що запропоновані в законопроекті зміни дадуть можливість взаємозаліку газу, який поставляється до Євросоюзу через Україну, і газу, який поставляється у зворотному напрямку, без його фізичного переміщення. 

Як відомо, законопроект передбачає, що для здійснення віртуального реверсу газу, український оператор газотранспортної системи "Укртрансгаз" і угорський оператор FGSZ підписали договір про поєднання транскордонних газопроводів. Договір стосується всіх газопроводів, які перетинають українсько-угорський кордон.

Нагадаємо, у червні 2015 роу український оператор газотранспортної системи ПАТ "Укртрансгаз" та угорський оператор FGSZ підписали договір про сполучення транскордонних газопроводів між Україною та Угорщиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: