Екс-канцлер ФРН: Меркель зробила правильно, коли впустила біженців

П'ятниця, 5 лютого 2016, 11:21

Нинішня глава уряду Німеччини Ангела Меркель вчинила правильно, відкривши кордон з Австрією для біженців.

Про це заявив екс-канцлер ФРН Герхард Шредер в ході передвиборного заходу Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) в Штутгарті, передає Deutsche Welle.

За його словами, ні один канцлер не зміг би прийняти іншого рішення.

Водночас, на його думку, Меркель все ж таки припустилася помилки, однак вона полягала не в ігноруванні положень закону, а в тому, що канцлер "в надзвичайній ситуації створила видимість того, що це нормальна ситуація".

Говорячи про фразу "ми впораємося", виголошеній Меркель у зв'язку з міграційною кризою, Шредер заявив, що він сказав би це інакше: "Ми можемо впоратися, якщо ми готові створити необхідні умови".

Екс-канцлер вважає, що, якщо інтеграція біженців в німецьке суспільство вдасться, то вони "стануть величезним шансом" для Німеччини, яка потребує робочої сили.

На його думку, для інтеграції мігрантів необхідні спільні зусилля на всіх рівнях - федеральному, земельному та місцевому.

При цьому Шредер зазначив, що якщо в 2016 році до Німеччини прибуде "ще мільйон біженців", то можливості федеральних земель і місцевої влади щодо їх прийому і забезпечення будуть "виснажені".

Нагадаємо, раніше уряд Німеччини ухвалив жорсткіші правила для мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.