Уряд Німеччини ухвалив жорсткіші правила для мігрантів

Середа, 3 лютого 2016, 12:51

Сьогодні, 3 лютого, уряд Німеччини ухвалив низку нових правил щодо розміщення біженців у Німеччині.

Про це пише Deutsche Welle.

Суть нових правил у тому, що для прийому певних груп мігрантів будуть створені спеціальні центри. Йдетьcя у першу чергу про тих мігрантів, які прибули з Марокко, Тунісу та Алжиру.

Їх заявки на отримання притулку будуть розглядатися в прискореному порядку протягом трьох тижнів. Ухвалення таких правил відбулося після того, як ці країни були визнані безпечними.

Це означає, що за рідкісними винятками мігранти з цих країни не отримуватимуть право на проживання в Німеччині і будуть відправлені назад.

Окрім того, згідно з новими правилами, біженці, які отримують в Німеччині тільки тимчасовий дозвіл на перебування в країні (так звана субсидіарна допомога для тих, хто не має статусу біженця, але тим не менш отримав право на перебування у ФРН, оскільки при депортації на батьківщину їм можуть загрожувати, наприклад, катування або смертна кара), віднині матимуть право запросити до себе членів своїх сімей лише через два роки.

Понад те, нові правила зобовʼязують біженці взяти на себе частину витрат за інтеграційні або мовні курси. Відтак, біженці будуть повинні будуть платити 10 євро в місяць за відвідування мовних курсів.

Також зміни стосуються і отримання соціальної допомоги.

Так, претенденти на отримання притулку зможуть отримувати соціальну допомогу тільки, якщо вони зареєстровані та проживають у зоні відповідальності відомства, яке обробляє їх документи. 

Раніше повідомлялося, що влада Німеччини оголосила про посилення правил надання притулку, щоб зменшити потік біженців до країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.