Фінські фермери на знак протесту перекрили тракторами центр Гельсінки

Фото
П'ятниця, 11 березня 2016, 11:27

Сьогодні в Гельсінкі проходить масштабна акція протесту фінських фермерів, яку проводить організація сільгоспвиробників MTK.

Про це повідомляє Yle.

На Сенатську площу в центрі фінської столиці з'їхалися на своїх тракторах сотні фермерів з усіх кінців країни. За даними фінської поліції, в центрі Гельсінкі зібралися близько 5500 людей.

 

Своєю акцією фермери хочуть привернути увагу влади до проблем сільського господарства, зокрема, до труднощів з отриманням субсидій, а також до низької рентабельності своєї праці.

Проблеми фінських фермерів викликані декількома причинами, в тому числі, російським продовольчим ембарго, зниженням закупівельних цін, а також бюрократією, пов'язаною з виплатою субсидій.

 

У MTK заявляють, що ситуація на фермах погіршується з кожним днем. Фермери зазнають труднощі з поверненням кредитів, з-за несвоєчасної оплати рахунків на деяких фермах відключили електрику, і вже відомо про перші випадки банкрутства.

 

MTK висунув до уряду кілька вимог. У їх числі, зокрема, вимога про те, щоб ЄС виплатив фермерам справедливі компенсації за втрати, викликані санкціями проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.