Російські ЗМІ стверджують, що сирійський МіГ-21 збили американським "Стінгером"

Вівторок, 15 березня 2016, 12:08

Винищувач Військово-повітряних сил Сирії МіГ-21 був збитий з переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК) "Стінгер" американського виробництва.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на сирійське військове джерело.

"Літак був підбитий в ході наступу терористів в провінції Хама з американського ПЗРК "Стінгер", — сказав співрозмовник агентства.

Він додав, що з тих пір як Міг-21 був збитий, сирійські льотчики припинили вильоти з аеродрому в Хамі.

Міноборони РФ напередодні підтвердило повідомлення, які з'явилися раніше, про те, що 12 березня літак Міг-21 сирійських ВПС виконував політ в цілях контролю повітряного простору і був збитий з ПЗРК в районі населеного пункту Кафер-Нбуда в провінції Хама.

Раніше Фарес Байуш, що очолює опозиційну бойову групу "Вільної Сирійської Армії", заявив, що винищувач сирійських ВПС МіГ-21 був збитий не з переносного зенітного ракетного комплексу, а знаряддями ППО.

Він заявив, що російська заява може бути націлена на "звинувачення деяких країн у постачанні опозиції протиповітряних ракет".

12 березня 2016 року в районі населеного пункту Кафер-Нбуда був збитий літак-винищувач ВПС Сирії Міг-21, який виконував політ в цілях контролю повітряного простору.

Як повідомлялося, 14 березня президент РФ Володимир Путін наказав з вівторка почати виведення основної частини російського військового угруповання з Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.