Путін наказав почати виведення основних сил РФ із Сирії

Понеділок, 14 березня 2016, 19:44

Президент РФ Володимир Путін наказав з вівторка почати виведення основної частини російської військової угруповання з Сирії.

Про це Путін сказав на зустрічі з міністром оборони і главою МЗС РФ, повідомляє Інтерфакс.

"Завдання, поставлене перед міністерством оборони і Збройними силами, в цілому виконано, тому наказую міністру оборони з завтрашнього дня почати виведення основної частини нашої військової угруповання з Сирійської Арабської республіки", - сказав Путін.

Президент РФ заявив, що пункти базування російських збройних сил в Тартусі (морської) та Хмеймімі (авіаційний) будуть функціонувати в колишньому режимі і мають бути надійно захищені суші, моря і повітря.

Він також висловив надію, що рішення про початок виведення російського угруповання з Сирії стане хорошим сигналом для всіх конфліктуючих сторін і підвищить рівень довіри для мирного вирішення конфлікту.

"Прошу міністерство закордонних справ інтенсифікувати участь Російської Федерації в організації мирного процесу з вирішення сирійської проблеми", - сказав Путін.

Як відомо, російська військова операція в Сирії з залученням сил Повітряно-космічних сил РФ почалася 20 вересня 2015 року.

Росія заявляла, що її повітряна кампанія спрямована проти бойовиків "Ісламської держави", однак Захід звинувачує росіян у підтримці сил режиму сирійського президента Башара Асада, війська якого борються із повстанцями.

Всі звинувачення у тому, що авіаудари наносилися по позиціях сирійської опозиції, Москва відкидала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.