Прем'єр Словаччини узгодив програму з потенційними партнерами по коаліції

Вівторок, 15 березня 2016, 19:31

Словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо заявив, що його партія Smer і три інші партії підписали угоду щодо спільної програми в рамках переговорів щодо формування нового уряду.

Про це повідомляє Reuters.

Оголошена угода є ще одним кроком до формування кабінету як лівих, так і правих партій після несподіваних результатів виборів 5 березня, на яких партія Фіцо отримала більшість голосів, але втратила парламентську більшість.

"Програма враховує пріоритети щодо боротьби з корупцією, зміцнення бізнес-середовища і збереження елементів соціальної держави, на яких наполягала Smer", - сказав Фіцо.

Фіцо із понеділка проводить переговори з опозиційними центристськими партіями Siet та Most-Hid, та правою консервативною Національною словацькою партією.

Сторони ще мають узгодити, скільки і які міністерства отримає кожна партія в уряді.

Президент Андрій Кіска дав Фіцо термін до п'ятниці повідомити про свій прогрес у формуванні парламентської більшості.

Як повідомлялося, внаслідок парламентських виборів, що відбулися в Словаччині 5 березня, до парламенту країни пройшли відверто проросійські сили та популісти.

Зокрема, відверто проросійська політична сила "Народна партія Наша Словаччина" отримала понад 8% голосів виборців та, відповідно, 14 мандатів в парламенті.

Окрім того, до парламенту також пройшла популістська партія SME з 6,6% (11 мандатів).

Партія діючого прем’єра Роберта Фіцо SMER-SD отримала меншу підтримку, ніж передбачали опитування напередодні виборів. Зокрема, партія Фіцо набрала 28,3%, що дає їй змогу провести 49 депутатів до парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: