Активність військових літаків РФ біля кордонів Данії значно знизилась

Четвер, 17 березня 2016, 12:44

З початку року літаки ВПС Данії лише раз піднімалися для перехоплення російських літаків, і цей показник різко контрастує із двома попередніми роками, коли напруженість між двома державами тільки зростала.

Про це пише politiko.dk.

Данські військові літаки 98 разів реагували на вторгнення в повітряний простір літаків, переважно із РФ, в 2014 і 2015 роках.

Представник НАТО підтвердив, що повітряна активність російських літаків у регіоні зменшилася. "В цьому році значно знизилася активність росіян в повітрі в регіоні Балтійського моря і Баренцевого моря", - сказав він.

Міністр закордонних справ Данії Крістіан Йенсен заявив, що він "звичайно щасливий, що напруженість знижується", але радить з обережністю робити будь-які висновки із зменшення військової активності РФ.

"Важко серйозно хвалити росіян лише за те, що вони припинили порушувати правила і наші кордони і повітряний простір. Коли мова заходить про Росію, я вірю в те, що бачу. Дуже складно інтерпретувати мотиви Путіна", - сказав він.

Військові аналітики відзначають, що в зниження активності російських літаків в данському повітряному просторі, ймовірно, сталося через участь РФ у конфлікті в Сирії, куди були направлені 30-40 літаків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: