Данія голосуватиме за збереження санкцій проти РФ - глава МЗС

Вівторок, 16 лютого 2016, 16:44

Данія має намір підтримати рішення про збереження санкцій Євросоюз проти Росії через її агресію в Україні.

Про це заявив глава МЗС Данії Крістіан Єнсен в інтерв’ю "Європейській правді".

"Перш за все, підкреслю, що ми – Данія – голосуватиме за збереження санкцій проти РФ доти, доки Росія не виконає всі вимоги Мінських угод. Та водночас в ЄС є країни, які вимагають більшого, коли йдеться про продовження санкцій проти Росії", - сказав Єнсен.

За його словами, в ЄС є різні думки про те, як багато необхідно вимагати від Росії. І є різні думки про те, що можна простити і скільки має зробити Україна.

"Ми будемо працювати зі свого боку, щоби санкції були продовжені, але Україна так само має зробити кроки зі свого боку. У тому числі йдеться про конституційну реформу. І це питання дуже чутливе. Але можна говорити, що йдеться в цілому про вимоги Мінських угод. Це дасть нам важіль для того, щоби тиснути на Росію. Продовжити санкції справді важливо. Але найпростіше це буде зробити, якщо Україна виконає свою частину зобов’язань за Мінською угодою", - відзначив він.

Як повідомлялося, Високий представник ЄС Федеріка Могеріні наголошувала на необхідності збереження санкцій проти РФ до виконання мінських угод.

У МЗС України відзначали, що західні санкції проти Росії влітку будуть продовжені щонайменше на півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.