ЄС стривожений намірами Росії заборонити діяльність Меджлісу

П'ятниця, 18 березня 2016, 09:35

Наміри заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу викликають особливу стривоженість ЄС.

Про це йдеться в офіційній заяві високого представника ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні з нагоди другої річниці анексії Криму Росією.

"Подача прохання про заборону діяльності Меджлісу, самоврядного органу кримських татар, як екстремістської організації, є особливо тривожним розвитком" - заявила Могеріні.

Крім того, в ЄС знову заявили про стурбованість з приводу нарощення військового потенціалу в Криму і погіршення ситуації з правами  людини на півострові.

"ЄС закликає до повного дотримання міжнародних стандартів в галузі прав людини та інших зобов'язань в рамках міжнародного права. Всі випадки порушень прав людини, таких як насильницькі зникнення, тортури і вбивства повинні бути ретельно розслідувані" - наголошується в заяві.

Крім того, Могеріні знову закликала РФ звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка і гарантувати їм безпечне повернення в Україну.

Як повідомлялося, ЄС продовжить політику невизнання незаконної анексії Криму, в тому числі і з допомогою обмежувальних заходів.

Нагадаємо, низка євродепутатів звернулися до високого представника ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні з проханням направити до Криму спецмісію ЄС для спостереження за судовим процесом щодо заборони Меджлісу кримськотатарського народу.

Як відомо, 15 лютого прокуратура Криму подала позов у Верховний Суд Криму з позовом про визнання Меджлісу екстремістською організацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.