Поки РФ нав'язує свою волю Криму, санкції мають залишатися - Нуланд

Вівторок, 15 березня 2016, 18:28

Найважливішим викликом України залишається окупація її території Росією в Криму та Донбасі, і зусилля по відновленню суверенітету шляхом повного здійснення Мінських угод.

Про це сказала помічник держсекретаря США Вікторії Нуланд, виступаючи перед Сенатським Комітетом у закордонних справах.

"Ми будемо продовжувати працювати з Україною для виконання її частини роботи по реалізації Мінських угод, а також працюємо з нашими європейськими партнерами, щоб забезпечити аби Росія залишалась під санкціями, поки вона не виконує свою частину. І, звичайно ж, санкції щодо Криму повинні залишатися до тих пір, поки Кремль нав'язує свою волю цій частині української землі", - сказала Нуланд.

За словами Нуланд, в останні тижні зафіксовано сплеск порушень режиму припинення вогню на Донбасі, який забрав життя 68 українських військовослужбовців, поранення отримали ще 317.

Вона нагадала, що на останньому засіданні міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" Україна підтримала конкретні кроки щодо відведення зброї на лінії зіткнення, збільшення спостерігачів ОБСЄ.

"У той же час, ні Москва, ні самозвана влада Донбасу не повинні очікувати, що українська Рада виконає ключові політичні положення Мінської угоди, в тому числі щодо виборів і конституційних змін, до того, як Кремль і його довірені особи виконають свої основні зобов'язання щодо безпеки", - сказала Нуланд.

Вона підкреслила, що Мінські угоди залишаються найкращою надією на мир, "і ми продовжуємо працювати в тісній співпраці з Україною, Росією, Німеччиною та Францією, щоб забезпечити їх виконання в повному обсязі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.