НАТО не піде на компроміс з РФ задля боротьби з тероризмом - Вершбоу

Четвер, 24 березня 2016, 16:28

НАТО не відмовиться від додаткових заходів безпеки у Східній Європі в обмін на можливу допомогу Росії в боротьбі з тероризмом.

Про це сказав заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу на прес-конференції у Вільнюсі, повідомляє Delfi.

Вершбоу також висловив надію, що позиції Заходу і Росії в питанні боротьби з тероризмом можуть зблизитися, проте це не змінить відповідь НАТО на дії Москви на Україні.

"Я сподіваюся, що дипломатичні контакти можуть зблизити наші позиції. Але Росія також піднімає питання, чи повинні ми співпрацювати в боротьбі з тероризмом і припинити заходи, які були вжиті у відповідь на їхню агресію проти України. Ми не маємо наміру робити ніякого обміну", - сказав Вершбоу.

Він нагадав, що Росія розтоптала найважливіші принципи системи європейської безпеки, здійснивши агресію.

"Навіть якщо нам доведеться тісно співпрацювати в боротьбі з тероризмом, ми не маємо наміру відмовлятися від твердої відповіді на агресію (проти України) і незаконну анексію Криму", – сказав Вершбоу.

Він висловив думку, що всі держави-члени Альянсу підтримають більш тісну співпрацю з Москвою в плані приборкання тероризму, який для РФ актуальний і через ситуацію на Північному Кавказі.

Однак разом з тим Вершбоу звернув увагу і на те, що без відповіді залишаються питання щодо справжньої мети Росії в Сирії.

За його словами, Заходу здається, що російська інтервенція насамперед призначалася для підтримки президента Башара Асада, а не для боротьби з угрупуванням "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.