РФ продовжує спроби розколоти Європу - глава поліції безпеки Естонії

Вівторок, 12 квітня 2016, 13:42

Росія й далі продовжує намагатися розколоти Європу.

Про це йдеться в передмові глави поліції безпеки Естонії (КаПо) Арнольда Сінісалу до нового щорічника відомства, повідомляє Delfi.ee.

Перша велика тема, з якої починається щорічник — Україна. Сінісалу визнає, що його хвилює, наскільки легко деякі забувають події 2014 року, хоча збройний конфлікт триває й донині.

"Росія продовжує спроби розколу Європи, і поки територіальна цілісність України не відновлена, не можна стверджувати, що Європі гарантована безпека. Кремлівський режим, що застосовує доктрину Герасимова, буде агресивний до тих пір, поки це можливо", — пише Сінісалу.

Наступна тема в щорічнику — європейська міграційна криза.

"На тлі російської агресії послаблення ЄС для безпеки нашої країни у багато разів небезпечніше, ніж біженці. Це правда, що серед біженців намагаються сховатися і терористи, і, можливо, в деяких випадках дуже складно відрізнити того, хто реально потребує допомоги від того, хто загрожує безпеці. Ні в якому разі не можна, однак, через це в кожному біженці бачити потенційного терориста", — вважає він.

За словами Сінісалу, небезпека тероризму в Естонії, як і раніше мала, але "загальна невпевненість в цьому плані в Європі росте, і нічого не виключено".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США розмістять в Естонії понад 100 солдатів і 10 танків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: