США розмістять в Естонії понад 100 солдатів і 10 танків

Субота, 9 квітня 2016, 10:15

Естонія отримає від США одну танкову роту.

Про це заявив керівник відділу військового співробітництва посольства США, підполковник Вільям Макнікол, повідомляє err.ee.

Таким чином він спростував повідомлення ЗМІ про те, що США хочуть направити на захист Естонії 9 тисяч солдатів і до 500 танків.

"Згідно з рішенням Конгресу Естонія отримає одну танкову роту. У танкову роту зазвичай входить від 100 до 120 солдатів, 10 танків M1 Abrams, 4 БМП Bradley і бронемашини підтримки.

Також Естонія може розраховувати на додаткові сили підтримки зі складу тієї ж бригади - польову артилерію, понтонні машини, розвідувальні літаки. Ця техніка в порядку дев'ятимісячної ротації буде знаходитися у всіх країнах Балтії у відповідності з їх потребами", - сказав Макнікол.

У Міністерстві оборони Естонії закликали не робити сенсації з американської військової присутності і не зациклюватися на цифрах.

"Слова про те, що Естонію захищають 500 танків і 9 тисяч солдатів, не варто розуміти буквально, адже країни НАТО захищають своїх союзників всіма силами і засобами, які у них є", - підкреслив керівник прес-служби Міністерства оборони Естонії, підполковник Петер Талі.

Американські військовослужбовці і бронетехніка прибудуть в Естонію в лютому наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: