Через падіння цін на нафту доходи ІДІЛ впали на 30%

Понеділок, 18 квітня 2016, 11:02

Падіння світових цін на нафту призвело до того, що "Ісламська держава" втратила третину своїх доходів.

Про це пише Reuters з посиланням на дані аналітичної компанії IHS.

"Зниження доходів є головною загрозою для довгострокового панування ІДІЛ на територією свого самопроголошеного халіфату", – відзначається у звіті компанії.

Експерти підрахували, що доходи ІДІЛ знизилися до 56 мільйонів доларів у березні цього року, в той час як в середині минулого року доходи "Ісламської держави" становили приблизно 80 мільйонів доларів на місяць.

Головною причиною цього доходів аналітики називають падіння світових цін на нафту та зниження рівня видобутку сировини.

На сьогодні відомо, що добовий видобуток нафти ІДІЛ знизився до 21 тис. барелів у порівнянні з 33 тис. барелів на добу в цей же період минулого року.

Аналітики компанії зазначать, що значної шкоди виробничим потужностям ІДІЛ завдали удари міжнародної коаліції.

Наразі можна говорити про те, що територія, підконтрольна ІДІЛ, зменшилася майже на 22% з середини 2014 року, в той час як населення цієї території знизилося до 6 мільйонів осіб з 9 мільйонів.

Як відомо, близько 50 відсотків виручки групи надходить від оподаткування та конфіскації, 43% - з нафти, а інші ж доходи формуються за рахунок контрабанди наркотиків, продажу електроенергії та пожертв.

"Зараз, з метою підвищення власних доходів, ІДІЛ змушена запроваджувати на власній території нові податки: такі як податок на встановлення супутникової антени або вихід з міста", - повідомляється у звіті компанії. 

Нагадаємо, на початку року в ООН підрахували, що головним джерелом доходів ІДІЛ є продаж нафти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: