Через зміну назви держави Чехії доведеться повернути ЄС 1 млрд крон - міністр

Понеділок, 18 квітня 2016, 14:23

У випадку зміни назви держави з Чеської Республіки на Чехію, країні доведеться повернути ЄС близько 1 млрд крон (37 млн євро).

Про це заявила міністр регіонального розвитку Карла Слєхтова, передає Aktuality.sk.

За її словами, усі ці гроші агентств Czechtourism отримало від європейських фондів на просування назви "Чеська республіка".

Як наголосила міністр, вона вимагатиме пояснень від прем'єр-міністра країни Богуслава Собоки та голови МЗС Любомира Заоралека.

"Зі ЗМІ я дізналасяся, що уряд планує звернутися в ООН, наступного дня я дізнаюся, що він планує також просувати назву (Чехія - Ред.) на спортивних подіях, що дуже цікаво, тому що агентство "Czechtourism" підтримує всі спортивні заходи з логотипом Чеської Республіки", - сказала Слєхтова.

"Всі проекти на 1,1 млрд крон було профінансовано з європейських фондів. Якщо хтось вирішує змінити ім'я, я буду вимагати від уряду всі гроші, які Міністерство регіонального розвитку та агентство "Czechtourism" доведеться повернути", - наголосила вона.

Як відомо, раніше повідомлялося, що слово "Чехія" (Czechia) має стати однією з альтернативних міжнародних назв Чеської Республіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.