Чехія змінить свою міжнародну назву - ЗМІ

Четвер, 14 квітня 2016, 19:22

Слово "Чехія" (Czechia) має стати однією з альтернативних міжнародних назв країни.

Як повідомляє Reuters, на думку чеської влади, ухвалення відповідного рішення "спростить життя" компаніям, політикам і спортсменам.

"Після схвалення чеським президентом, кабінетом міністрів і головами двох палат парламенту, МЗС подасть заяву про реєстрацію нової географічної назви до ООН, і ця назва стане офіційною короткою географічною назвою країни", - цитує агенція прес-секретаря чеського МЗС.

Агенція також додає, що досі немає єдиного стандартизованого англійського слова для позначення "Чехії", на відміну, від, скажімо, "Франції", скороченого варіанта "Французької Республіки".

Прихильники перейменування кажуть, що слово Czechia англійською мовою можна простежити до 19-го століття і слово було визнане чеським управлінням геодезії і картографії як одне з можливих альтернативних слів для позанчення країни на карті світу.

В самій Чехії є і противники перейменування, серед них міністр регіонального розвитку Карла Слєхтова, яка стверджує, що Czechia буде звучати подібно до "Чечні" і вживання цього слова призведе до плутанини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.