США закликали Росію скасувати заборону Меджлісу

П'ятниця, 22 квітня 2016, 09:04

США закликають Росію скасувати раніше прийняте рішення про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією.

Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США.

"Ми закликаємо Російську Федерацію скасувати нещодавнє рішення міністерства юстиції про визнання Меджлісу кримських татар "екстремістською" організацією, а також рішення де-факто влади Криму призупинити діяльність цього демократичного інституту", - зазначив представник Держдепу Джон Кірбі.

Кірбі нагадав, що Меджліс довгий час був представницьким органом народу, який і раніше страждав від гноблення. Він також додав, що Меджліс є важливим незалежним голосом для захисту культури і народу від дискримінації.

"Російська влада не має підстав здійснювати своє законодавство над татарами в Україні. Заборона Меджлісу позбавить їх можливості проводити масові заходи і висловлювати свою думку, що суперечить основним демократичним принципам", - йдеться у заяві.

США знову закликали Росію припинити окупацію Криму, повернути контроль над цією частиною Української території і підтвердили, що санкції проти РФ, які пов'язані з окупацією півострова, залишаться в силі доти, доки триватиме окупація.

Українська правда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.