Кіпр погодився на екстрадицію до Єгипту викрадача літака EgyptAir

Четвер, 7 квітня 2016, 12:54

Міністерство юстиції Кіпру в середу прийняло рішення про екстрадицію єгиптянина Елдіна Мохамеда Мустафи, який минулого тижня викрав літак авіакомпанії EgyptAir, і змусив його приземлитися в Ларнаці.

Про це повідомляє Cyprus Mail.

За словами прес-секретаря Міністерства юстиції, міністр Іонас Ніколау затвердив рішення. Тепер рішення про екстрадицію знаходиться на розгляді генерального прокурора.

Стандартна процедура екстрадиції може займати до 60 днів, однак припускають, що в даному випадку її можуть прискорити.

Кіпр і Єгипет нещодавно підписали низку угод, що дозволяють більш тісну співпрацю, в тому числі  у видачі злочинців

"Ми можемо відправити підозрюваних до них, а вони до нас. Його (Мустафу) будуть судити в єгипетських судах", сказала прес-секретар Мінюсту.

Мустафу звинувачують у викраденні повітряного судна, викраденні людей, а також у поведінці, що створює загрозу безпеці оточуючих.

Як повідомлялося, літак авіакомпанії EgyptAir, який здійснював внутрішній переліт з Олександрії в Каїр, 29 березня був викрадений і приземлився на Кіпрі.

Чоловік, який викрав літак, міг зробити це із особистих мотивів, і спрямував літак до Ларнаки через те, що на Кіпрі живе його колишня дружина.

Більшість заручників Мустафа відпустив незабаром після приземлення в Ларнаці, а інші були звільнені після багатогодинних переговорів. Викрадач здався владі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: