Викрадач літака EgyptAir використав муляж "поясу смертника"

Середа, 30 березня 2016, 07:51

Викрадач літака авіакомпанії EgyptAir, який змусив пілотів посадити повітряне судно на Кіпрі, використовував муляж "поясу смертника".

Про це заявили представники кіпрської влади, повідомляє ВВС.

Зловмисником виявився громадянин Єгипту Сеїф Елдін Мустафа. Його мотиви залишаються неясними, але президент Кіпру заявив, що інцидент не пов'язаний із тероризмом.

Переговори з викрадачем завершилася успішно ніхто із пасажирів в аеропорту Ларнаки не постраждав. Кіпрські чиновники назвали викрадача "психологічно нестабільним".

Міністр закордонних справ Іоанніс Касулідіис заявив, що Мустафа спочатку попросив поговорити зі своєю колишньою дружиною, яка живе на Кіпрі. Поліцейські привезли її в аеропорт, після чого викрадач висунув серію "неузгоджених" вимог.

МВС Єгипту оприлюднила кадри з камер відеоспостереження в аеропорту Олександрії, де видно, як чоловік пройшов кілька перевірок безпеки. Поліція в Каїрі  допитала родичів Мустафи.

Літак авіакомпанії EgyptAir вилетів з Ларнаку о 22:05 за місцевим часом  і попрямував Каїр, куди він і мав прибути до захоплення.

Як повідомлялося, чоловік, який викрав літак, міг зробити це із особистих мотивів, і спрямував літак до Ларнаки через те, що на Кіпрі живе його колишня дружина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.