В РФ не чекають проривів від Ради Росія-НАТО

Субота, 9 квітня 2016, 13:14

РФ розраховує на серйозну розмову про першопричини погіршення ситуації в європейській безпеці на засіданні Ради Росія - НАТО, але прориву у відносинах з Північноатлантичним альянсом на зустрічі не чекає.

Про це повідомив постпред РФ при НАТО Олександр Грушко, повідомляє ТАСС.

"Я не чекаю від цього засідання якихось проривів. Але ми розраховуємо на серйозну розмову, в тому числі, про першопричини кризи не тільки у відносинах Росія-НАТО, але й про першопричини кризи, які призвели до погіршення регіональної та європейської безпеки" – сказав він.

Водночас, за словами Грушка, повернення до нормального діалогу з НАТО не буде, поки альянс не перегляне політику стримування Росії.

"Останнім часом деякі країни НАТО стали устами своїх політичних представників на досить високому рівні заявляти про те, що відсутність діалогу між Росією і НАТО - це ненормально з точки зору безпеки Європи. Нагадаю, що цілий ряд заяв зробив, зокрема, глава МЗС ФРН" – сказав він.

"Ніякого повернення до справ "як зазвичай" з НАТО бути не може, поки в альянсі не переглянуть політику стримування Росії і не перестануть роздувати міф про військову загрозу з боку Росії" - заявив постпред РФ.

Нагадаємо, 8 квітня генсек НАТО Єнс Столтенберг виступив із заявою, в якій повідомив про домовленість провести протягом найближчих двох тижнів засідання Ради Росія-НАТО на рівні послів. Водночас він заявив, що повернення до "бізнесу як зазвичай" бути не може, доки Росії не припинить порушувати міжнародне право.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.