Уряд Польщі схвалив проект нового антитерористичного закону

Вівторок, 10 травня 2016, 20:46

Уряд Польщі у вівторок схвалив проект нового антитерористичного закону.

Про це повідомляє Польське радіо.

За словами міністрів, документ має допомогти функціонерам оперативніше реагувати у випадку терористичної загрози, і є актуальним у контексті ситуації, що склалася в Європі після терактів у Брюсселі та Парижі.

Згідно з проектом, у Польщі існуватимуть декілька рівнів терористичної тривоги. Зі зростанням рівня загрози зростали б компетенції спецслужб.

Окремий пункт закону стосується процедури контролю іноземців та можливості їхнього видалення з країни без попередньої згоди суду.

Міністр-координатор спецслужб Маріуш Камінський оцінює, що новий закон зробить поляків більш захищеними перед лицем терористичної загрози: "Ми даємо державним органам та спецслужбам можливість діяти рішучо та швидко. Ми хочемо знести бар’єри, які сьогодні заважають службам швидко діяти у випадку терористичної загрози".

Проект закону критикує опозиція – партії Громадянська платформа, Сучасна та Польська селянська вважають, що антитерористичні приписи будуть використовуватися для боротьби з політичними опонентами. Проти нововведень виступають також громадські організації.

Уряд партії Право і справедливість сподівається, що проект антитерористичного закону буде ухвалений у Сеймі ще цього місяця, аби нове законодавство почало діяти ще перед липневим самітом НАТО у Варшаві та Всесвітніми днями молоді у Кракові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.