Качинський виступив за зміну конституції Польщі

Вівторок, 3 травня 2016, 10:00

Глава правлячої партії Польщі "право і справедливість Ярослав Качинський заявив, що зараз слушний момент для початку роботи над новою конституцією.

Про це повідомляє Радио Польша.

"В наступному році виповнюється 20 років з дня прийняття Конституції 1997 року. Я думаю, що це хороший час, щоб почати роботу над новою Конституцією", - заявив Качинський під час свого виступу в Сеймі.

Качинський підкреслив, що нова Конституція потрібна, щоб "Польща в повній мірі стала країною свободи, справедливості, рівності та безпеки".

"Я знаю, що в цьому скликанні парламенту у нас не вийде отримати конституційну більшість, але це цілком можливо вже під час наступного строку повноважень. У нас (у партії "Право і справедливість" - ред.) є багато сильних сторін, у нас є що запропонувати суспільству. Ми дійсно можемо добитися великої перемоги. Я думаю, що ми також можемо знайти союзників", - сказав Качинський.

Глава правлячої партії заявив, що розглядає варіант проведення референдуму з питання прийняття нової Конституції.

"Я не виключаю можливість проведення референдуму. Але ми не будемо намагатися прийняти нову Конституцію неконституційним способом. Ми виконуємо закон. Нова Конституція повинна вступити в дію у відповідності з правилами, які закріплені у чинній Конституції", - заявив лідер партії "Право і справедливість". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: