В Грузії розпочинаються навчання НАТО

Середа, 11 травня 2016, 12:44

У Грузії в середу на військовій базі Вазіані поблизу Тбілісі розпочинаються навчання НАТО "Гідний партнер – 2016" (Noble Partner – 2016) за участі 1300 грузинських, американських і британських військових.

Про це повідомляє Грузія Online.

"Гідний партнер" — це спеціальна програма навчань з польової підготовки в умовах ведення бойового вогню вогню для підтримки участі Грузії в силах швидкого реагування НАТО.

Офіційна церемонія відкриття навчань відбудеться на військовому аеродромі Вазіані. Військовий оркестр Національної гвардії виконає гімни США, Великобританії та Грузії. Потім військовослужбовці та гості вшанують хвилиною мовчання пам'ять солдатів, загиблих у бойових діях та в міжнародних місіях.

Спостерігати за навчаннями "Гідний партнер" будуть студенти грузинських вузів —міністерство оборони вперше запросило всіх бажаючих студентів відвідати базу Вазіані в якості глядачів.

Після церемонії відкриття навчання перемістяться на полігон. 120 американських військових на військових літаках типу C-130 здійснять показову повітряно-десантну операцію.

Після висадки парашутного десанту, підрозділ, до складу якої входять грузинські, американські і британські військові, здійснить атаку на умовний об'єкт.

З військового літака C-130 буде проведено парашутне десантування броньованої військової машини і 105 міліметрової гаубиці.

Після приземлення техніки і озброєння гаубиця буде приведена у бойову готовність і здійснена стрілянина. Навчання завершаться оглядом американської військової техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.