Україна долучилася до програми ЄС для малого і середнього бізнесу COSME

Середа, 11 травня 2016, 15:20

Україна офіційно долучилася до європейської програми підтримки малого та середнього бізнесу COSME.

Відповідну угоду підписали у Брюсселі Лорі Еванс, генеральний директор з питань внутрішнього ринку, промисловості та  МСП Європейської Комісії та Микола Точицький, представник України в Європейському Союзі, повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Наступним кроком є ратифікація угоди парламентом.

Як зазначається, доступна для України програма на поточний рік складається з 25 підпрограм, які класифіковані за трьома напрямами: спрощення виходу МСП на зовнішні ринки, поліпшення умов для конкурентоспроможності та формування культури ведення бізнесу.

При цьому підтримуються проекти різної тематики, включаючи туризм, хімічну галузь, полегшення доступу до держзакупівель, зниження адміністративного навантаження, захист прав інтелектуальної власності для компаній, що працюють в країнах, що не є членами ЄС.

Приймати участь у проектах COSME можуть представники малого та середнього бізнесу, громадські організації, установи, агенції регіонального розвитку, освітні установи, а також бізнес-асоціації, профспілки, кластери та органи державної влади.

За інформацією міністерства, Україна стала восьмою країною за межами ЄС, що приєдналася до програми COSME. Також серед цих країн Чорногорія, Македонія, Молдова, Туреччина, Албанія, Сербія і Вірменія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.