Україна приєднається до програми ЄС для малого і середнього бізнесу COSME

Середа, 13 січня 2016, 20:17

Уряд прийняв рішення про підписання угоди з Європейським Союзом про участь України у програмі ЄС "Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014 - 2020)".

Про це йдеться в повідомленні на Урядовому порталі.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні 13 січня.

COSME – провідна програма ЄС з бюджетом 2,3 млрд. євро, спрямована на створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього підприємництва (МСП), що реалізується в рамках стратегії "Європа 2020".

"Приєднання України до програми сприятиме розвитку українського підприємницького середовища і консультативних та аналітичних послуг, пов’язаних із експортно-імпортною діяльністю підприємств, розширенням торговельно-економічних зв’язків, приведенню українського законодавства у сфері малого та середнього підприємництва до європейських стандартів, а також створенню умов для популяризації підприємництва та формування культури бізнесу", - йдеться у повідомленні.

У рамках програми передбачена участь України у таких її складових, як: покращення умов доступу МСП на ринки; покращення регуляторних умов функціонування МСП; формування культури ведення бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.