В уряді обіцяють спростити отримання віз для громадян Китаю з 1 червня

Четвер, 12 травня 2016, 15:14

Вже за три тижні, з 1 червня, громадяни Китаю зможуть отримувати візи в київському аеропорту Boryspil International Airport.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Мінекономрозвитку підтримує пілотний проект щодо лібералізації візового режиму з КНР, який ініціювало міністерство закордонних справ України", – йдеться у повідомленні.

В Мінекономрозвитку відзначають, що для того, аби громадяни Китаю змогли отримувати візи безпосередньо в міжнародному аеропорту "Бориспіль", протягом наступних тижнів український уряд має ухвалити відповідну постанову.

Планується, що після експериментального періоду такий режим повинен запрацювати в аеропортах Одеси та Львова.

"Україна тривалий час не змінювала правила візового режиму з КНР. Через складну процедуру минулого року лише 10 тисяч китайських громадян змогли отримати українські візи", – відзначили у відомстві.

В Мінекономрозвитку наголосили на тому, протягом минулого року була проведена робота, спрямована на вирішення проблем візового режиму з КНР.

"У результаті, були внесені зміни у Постанову КМУ №567, які допоможуть полегшити процес отримання візи та значно знизити її ціну. Зараз постанова на фінальному етапі погодження в Уряді та очікується, що дуже скоро набере чинності", – резюмували в міністерстві.

Варто додати, що лібералізація візового режиму з Китаєм стала світовим трендом, адже щорічне зростання виїзного туризму в Китаї становить 25%, в той час, як щорічне зростання виїзного туризму у світі складає близько 4%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.