До України прибула місія комітету Європарламенту з бюджетного контролю

Понеділок, 16 травня 2016, 12:32

Ознайомча місія членів Комітету Європейського парламенту з бюджетного контролю відвідає Україну 16-19 травня.

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Україну відвідає делегація із чотирьох депутатів Європарламенту. Вони здійснять ознайомчу місію щодо фінансової допомоги ЄС, яка надається Україні з часів Майдану задля підтримки процесу стабілізації та реформ.

Члени Комітету Європарламенту з бюджетного контролю, які відповідають за контроль над витратами коштів ЄС, хочуть на місці побачити, у який спосіб витрачається допомога ЄС. Також вони прагнуть дізнатися, як Україна бореться проти корупції і чи вона впливає на фінанси ЄС.

Делегацію євродепутатів супроводжуватимуть член Європейського суду аудиторів, а також двоє представників Групи підтримки України Генерального директорату Європейської Комісії з питань сусідства та перемовин про розширення.

Перша частина візиту проходитиме у Львівській області. Її мета – спостерігати за проектами, що фінансуються ЄС, та транскордонною співпрацею з Євросоюзом.

Делегація планує відвідати проекти за межами Львова; йдеться, зокрема, про такі міста, як Дрогобич або Самбір і такі села як Моршин, Пісочне або Луки, де проекти ЄС було завершено.

Друга частина візиту відбуватиметься у Києві. У столиці члени делегації зустрінуться з представниками центральної влади – Верховною Радою та представниками уряду.

Під час зустрічі члени місії поцікавляться, як Україна бореться проти системної корупції та як на центральному рівні здійснюється управління фінансами ЄС. У Верховній Раді члени Комітету зустрінуться зі своїми колегами з відповідного органу в дусі нещодавно підписаної угоди про співпрацю між Європарламентом і Верховною Радою.

Також делегація зустрінеться з представниками антикорупційних органів, створених після Майдану. Окрім того, передбачені зустрічі з представниками громадянського суспільства, органів контролю за боротьбою проти корупції та журналістами, які працюють у сфері розслідувань. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.