Європарламент закликав ввести санкції проти причетних до заборони Меджлісу

Четвер, 12 травня 2016, 13:31

Європарламент у четвер схвалив резолюцію, яка закликає ЄС поширити санкції на осіб, причетних до заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це йдеться в заяві на сайті інституції ЄС.

Зокрема, в тексті резолюції відзначається, що Європарламент "висловлює свою тверду прихильність політиці невизнання незаконної анексії Криму і санкцій, введених після неї, і закликає розглянути питання розширення списку людей, щодо яких будуть введені санкції ЄС в контексті заборони Меджлісу".

Резолюція також "рішуче засуджує рішення так званого Верховного Суду Криму про заборону Меджлісу кримськотатарського народу, і вимагає його негайного скасування, а також вважає дане рішення системним та цілеспрямованим цькуванням кримських татар, і політично вмотивованою дією, спрямованою на подальше залякування законних представників татарської громади".

Як наголошується в документі, заборона Меджлісу є спробою "вигнати їх (кримських татар) з Криму, який є їх історичною батьківщиною".

Європарламентарі також засудили обмеження свободи ЗМІ в Криму, зокрема, відкликання ліцензії найбільшого кримськотатарського телеканалу ATR.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.