В ЄС та США незадоволені планами Юнкера відвідати Росію - ЗМІ

Понеділок, 30 травня 2016, 11:42

Наміри голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера приїхати з візитом в Росію для участі Петербурзькому економічному форумі викликали невдоволення в США, деяких країнах ЄС і навіть в самому апараті ЄК.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на The Politico.

Як повідомляє видання критики такого рішення Юнкера вважають, що візит Юнкера в Росію посилить позиції президента цієї країни Володимира Путіна напередодні ухвалення важливого рішення про продовження санкцій проти Москви в конфлікті навколо України.

За їх словами, Петербурзький економічний форум часто протиставляється за своїм значенням Всесвітньому економічному форуму в Давосі.

"Зустрічі лише заради самих зустрічей не додають цінності відносин між ЄС і Росією. Кремль використовує зустрічі, щоб створити враження про те, що бізнес продовжується як звичайно, проектує це враження власної публіці", - підкреслив в інтерв'ю Politico міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Як відзначають співрозмовники видання серед дипломатів, деякі країни, зокрема США, Великобританія і ряд держав Балтії і Центральної Європи, в приватному порядку висловлюють занепокоєння з приводу того, що участь Юнкера у заході, який, очевидно, організовано для підняття рейтингу Путіна як державного керівника, лише посилить позиції Росії в момент, коли вирішується питання про продовження санкцій проти Москви.

Джерела видання відзначають, що деякі представники апарату Юнкера радять йому відмовитися від участі в Петербурзькому економічному форумі через делікатність санкційного питання.

Раніше стало відомо, що президент Єврокомісії у червні планує візит до Росії.

Таким чином, якщо Жан-Клод Юнкер приїде у Петербург, то він стане перший керівником європейської організації, який відвідає Росію з моменту запровадження санкцій через агресію РФ на сході України і анексії Криму. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: