У Польщі спецслужби більше часу перевірятимуть мігрантів

Вівторок, 31 травня 2016, 17:38

У польських спецслужб буде більше часу на перевірку іноземців, які мають намір перетнути польський кордон, у тому числі тих, які клопочуть про надання притулку в Польщі.

Відповідні поправки до закону про надання притулку іноземцям президент Польщі  Анджей Дуду підписав у вівторок, передає Радіо "Польща".

13 квітня поправки до закону були прийняті польським Сеймом, а 12 травня за них проголосували в Сенаті.

Поправки до закону були прийняті з метою зміцнення безпеки Польщі у зв'язку з виконанням зобов'язань, що стосуються релокації і переселення мігрантів на територію Польщі.

Мета рішення уряду – пристосувати польські закони до рішення Ради ЄС, прийнятого у вересні 2015 року.

Згідно з рішенням, у рамках європейської програми з релокації біженців, у 2016-2017 роках в країни ЄС повинні переїхати 160 тисяч біженців і мігрантів, які перебувають у таборах в Італії та Греції.

Протягом двох років Польща повинна прийняти близько 7 тисяч осіб.

Зміни в законі полягають у тому, що буде продовжено термін на визначення того, "чи загрожує в'їзд іноземця безпеці країни".

Раніше у коменданта Прикордонної служби або голови Агентства внутрішньої безпеки було 7 днів на надання такої інформації голові Управління у справах іноземців.

Поправки передбачають продовження цього терміну до 45 днів (з можливістю подальшого продовження цього терміну на максимум 14 днів в особливих випадках).

Крім того, поправки передбачають відмову від існуючої практики, коли в разі відсутності інформації про іноземця, він сприймався як такий, що  "не представляє загрози"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.