Дипломати США закликали Обаму атакувати режим Асада у Сирії

П'ятниця, 17 червня 2016, 09:42

Більше 50 працівників Держдепу підписали службову записку з різкою критикою політики адміністрації Барака Обами в Сирії і закликали президента США розпочати військові удари проти уряду президента Башара Аль-Асада, щоб припинити постійні порушення режиму припинення вогню.

Про це пише The New York Times.

У записці, яка опинилися у розпорядженні видання, йдеться про те, що американські дипломати обурені безперервним насильством у Сирії. Дипломати закликають до "розумного застосування військової сили та авіації, що має підтримати цілеспрямовані й послідовні дії США по дипломатичному врегулюванню конфлікту".

Такий крок стане радикальною зміною у підході адміністрації до громадянської війни в Сирії.

Подібного плану службові записки працівників Держдепу були запроваджені у Білому домі під час Вʼєтнамської війни, щоб покращити комунікацію всередині зовнішньополітичного відомства США і дати можливість всім співробітникам висловити свою позицію.

Видання відзначає, що кількість підписантів службової записки є незвично великою. Понад 50 (а саме 51 службовець) підписантів – це безпрецедентний випадок в історії Держдепу. Переважно це співробітники середньої ланки, карʼєрні дипломати, які безпосередньо залучені до сирійської проблематики.

Раніше повідомлялося, що лідери країн G7 закликали всі сторони сирійського конфлікту дотримуватися режиму припинення вогню та виконувати рішення Ради безпеки ООН щодо Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.