Французька асоціація туризму подала скаргу на сервіс з оренди житла Airbnb

Четвер, 23 червня 2016, 15:17

Французька асоціація готельних і туристичних компаній подала скаргу до прокуратури Парижа щодо діяльності сайтів, які пропонують оренду приватного житла, таких як Airbnb, через недобросовісну конкуренцію.

Про це повідомляє AFP.

Скарга була подана в листопаді, але тільки зараз про неї повідомили публічно, коли стало відомо, що  французькі законодавці розглянуть поправки, які дозволять містам з населенням понад 200 000 жителів вимагати оформлення короткострокової оренди квартири через Інтернет.

"Ми не проти цих платформ", - сказав Жан-Бернар Фалько, керівник асоціації, яка нараховує 30 000 членів в індустрії туризму.

"Якщо Франція хоче залишитися одним із головних туристичних напрямків світу, необхідно, щоб пропозиції житла розвивалися, але ми прагнемо бути на рівних з цими платформами, для здорової конкуренції, з гарантією прозорості для споживачів", - заявив він.

Аналіз юридичної фірми показав, що нові платформи порушують кілька французьких правил. Асоціація закликає законодавців змусити сайти повідомляти про здачу житла в податкові органи.

Бум на житло турбує жителів і чиновників в деяких містах, вони бояться зниження числа квартир для довгострокової оренди.

У відповідь на критику з боку готелів Airbnb, який зараз збирає туристичний податок у 20 містах Франції, представив дослідження в листопаді минулого року, яке показує позитивний економічний ефект у розмірі 2,5 млрд євро на рік для Франції.

Для платформи Airbnb французький ринок є другим за величиною після США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: