Мітинг на підтримку Ердогана у Стамбулі зібрав десятки тисяч людей

фото
Понеділок, 25 липня 2016, 11:31

Десятки тисяч людей вийшли на площу Таксім у Стамбулі на підтримку правлячого президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

Як повідомляє Reuters, на площу вийшли як прихильники правлячої Партії справедливості і розвитку та і прихильники опозиційних політичних сил.

"Правляча і основні опозиційні партії, які, як правило, є найлютішими ворогами, об'єдналися в неділю на підтримку демократії після невдалого військового перевороту, а президент Реджеп Тайїп Ердоган посилює свій контроль над країною", – відзначає агенція.

Фото Reuters 

На міжпартійному мітингу під назвою "Республіка і демократія" на центральній площі Стамбула з трибуни виступив і головний лідер опозиції Кемаль Киличдароглу.

"Це день єднання, день, щоб показати наш протест проти переворотів і диктаторських режимів, день коли голос народу має бути почутий", – відзначив головний опозиціонер у своєму виступі.

Фото Reuters

Демонстранти на площі Таксім у Стамбулі та інших містах, несли турецькі прапори, а також фото Кемаля Ататюрка.

 Фото Reuters

"Туреччина повинна повністю очиститися від заколотників. Держава не повинна керуватися гнівом і помстою. Винуватці путчу мають покарані згідно з законом і з дотриманням принципів верховенства права", – зазначено в "Декларації Таксім", яку ухвалили учасники мітингу.

 Фото Reuters

Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення надзвичайного стану строком на три місяці.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.