Євродепутати проголосують за скасування віз для України восени – представництво ЄС

Четвер, 7 липня 2016, 14:22

Комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ голосуватиме щодо скасування візових вимог для України, Грузії та Косово після літньої відпустки.

Про це з посиланням на прес-службу представництва ЄС в Україні, повідомляє УНІАН.

"Висновки Комітету із закордонних справ щодо рекомендацій надання безвізового режиму громадянам України, Грузії та Косово будуть надані Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ", – йдеться у повідомленні. "

У предствництві ЄС нагадали, що сьогодні депутати-члени Комітету Європейського Парламенту із закордонних справ наголосили на тому, що Євросоюз повинен надати безвізовий доступ на свою територію для громадян України, Грузії та Косово.

"Вони відповідно ухвалили три висновки, закликаючи Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ прийняти ці рекомендації з огляду на те, що ці країни досягли значного прогресу у впровадженні критеріїв, встановлених для зняття візових вимог. Також, на їх переконання, такий крок сприятиме розвитку міжлюдських контактів", - зазначають у представництві ЄС.

Як повідомлялося, комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.